Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صدرالدین علی پور رئیس مرکز  محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با یادآوری این موضوع که همه افراد جامعه مسئول حفاظت از محیط زیست هستند، اظهار کرد: روز جهانی محیط زیست یک رویداد سالانه است که در پنجم ژوئن هر سال به منظور بالابردن آگاهی جهانی در مورد اهمیت محیط زیست سالم و سبز در زندگی انسان، حل مسایل محیط زیستی با اجرای برخی اقدامات عملی مثبت جشن گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهداف سازمان ملل متحد از برگزاری چنین مراسمی از جمله توانمند سازی مردم به منظور افزایش مشارکت آن ها در نیل به توسعه ای پایدار و متوازن با هدف اطمینان از برخورداری همه ملت‌ها از آینده‌ای امن‌تر و سعادتمندانه‌تر و ارتقای بینش جوامع در تغییر دیدگاه ها به موضوع محیط زیست، گفت: پیام شهرداری تهران در راستای همسویی با جامعه جهانی در هفته محیط زیست سال 97 با عنوان “حذف آلودگی پلاستیک” است.

علیپور ادامه داد: مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار جهت برگزاری برنامه های متنوع تر در هفته محیط زیست اقدام به نامگذاری روزهای هفته محیط زیست با عناوین شنبه 1397/03/19 «کاهش تولید زباله»، یکشنبه 1397/03/20 ”انرژی تجدید پذیر»، دوشنبه 1397/03/21 «تنوع زیستی»، سه شنبه 1397/03/22، چهارشنبه 1397/03/23 «مدیریت مصرف آب» مدیران و شهروندان همدل، پنج شنبه 1397/03/24 «کودک و طبیعت» و جمعه 1397/03/25 «کاهش مصرف پلاستیک» کرد.

وی با اشاره به دستورالعمل اجرایی هفته محیط زیست سال 1397 گفت: بر این اساس مناطق 22گانه شهرداری تهران موظف به آموزش شهروندی در خصوص خرید سبز در فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره بار، برگزاری برنامه بازدید مدیران شهرداری مناطق از ساختمان انرژی منطقه 1، باغ گیاهشناسی و باغ پرندگان، شناسایی معضلات محیط زیستی مناطق با کمک کانون‌های محیط زیست محلات و تلاش برای رفع آن‌ها، تشویق مدیران شهرداری مناطق به استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی، اطلاع رسانی بحران کم آبی در دو میدان میوه و تره بار در هریک از مناطق 22 گانه، رفع نواقص تاسیسات آبرسانی فضای سبز در بوستانها، ایجاد غرفه فعالیتهای ترویجی برای والدین در بوستان ها در خصوص ضرورت ارتباط کودک و طبیعت، عدم استفاده از بطریهای آب معدنی و بسته های پذیرایی حاوی ظروف یکبار مصرف در مساجد و مراسم روز عید فطر، اشاره به ارزش‌های محیط زیست و تلاش برای حفظ آن‌ها در خطبه نماز عید فطر توسط ائمه، پخش تیزرهای آموزشی تبلیغاتی مرتبط در اماکن عمومی، برگزاری كارگاه های نقاشی، مسابقات محيط زيستی، نمايشهای عروسكی با استفاده از تمام ظرفيت های موجود در منطقه از جمله اداره آموزشهاي شهروندی، كانون‌های محيط زيست و سازمان‌های مردم نهاد هستند.

لازم به ذکر است آموزش های شهروندی با حضور یک کارشناس از منطقه و با نظارت منطقه با موضوع نحوه کاهش تولید زباله انجام پذیرد.

همچنین گفتنی است، ویدئو کلیپ تهیه شده توسط مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در خصوص کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در لیست 10 فیلم برتر و منتخب نهاد محیط زیست سازمان ملل (Environment UN) به مناسبت روز جهانی محیط زیست قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد

سیدعلی دعایی لنگرودی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح تجمیع محل دفع زباله در ساوه اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند، اجرای طرح مطالعاتی سایت پسماند در حوزه دهیاران، شهرداری‌ها و وزارت کشور است و سازمان محیط زیست ناظر بر حسن اجرای قانون است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه تصریح کرد: در همین راستا دستورالعملی توسط سازمان محیط زیست مبنی بر کاهش و تمرکز محل‌های دفع که بخش اعظم آنها فاقد مجوز و جانمایی نیز مغایر ضوابط بود، ابلاغ شد.

دعایی لنگرودی افزود: اکثر محل‌های دفع زباله در ورودی روستاها بود و این مساله علاوه بر چهره نازیبایی که به روستا می‌داد سبب آلودگی زیست محیطی، مشکلات بهداشتی و ورود شیرابه به روستاها و محیط زیست می‌شد که براساس ابلاغیه سازمان، تمرکز آنها در ساوه در سایت شهرداری ساوه پیش بینی شده است.

وی گفت: در کل استان مرکزی، سایت پسماند شهرداری ساوه به لحاظ موقعیت مکانی، تمرکز جمعیتی، زیرساخت‌های موجود و طرح توسعه آن به‌عنوان یکی از مراکز تجمیعی در شمال استان مرکزی ویژه جمع‌آوری، تفکیک و دفع زباله‌های سه شهرستان ساوه، تفرش و زرندیه انتخاب شده است.

دعایی گفت: هرچند در سایت شهرداری ساوه اکنون زباله‌ها به‌صورت بهداشتی دفن می‌شود اما باید حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت به صورت فنی و مهندسی احداث شود که کنترل شیرابه راه را داشته باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه افزود: لندفیل (حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت) فنی و مهندسی در این سایت تاکنون راه اندازی نشده طرح مطالعاتی آن انجام شده و امید است در آینده نه چندان دور، به مرحله اجرا برسد که کار تجمیع انجام شود.

شهروندان از گرفتن پلاستیک خودداری کنند

دعایی لنگرودی با تاکید بر مشارکت مردم در حفظ محیط زیست گفت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی، حفظ محیط زیست یک امانت است بنابراین باید حافظ آن باشیم و برای فرزندان خود به جا بگذاریم چرا که حمایت از فرزندان توسط والدین تنها جنبه مالی ندارد بلکه محیط زیست سالم، آب و خاک که بزرگترین نعمت است باید برای آنها به ارمغان بگذاریم.

وی با اشاره به مصوبه دولت در سال ۱۴۰۲ مبنی بر کاهش مصرف پلاستیک و کنترل آن است، گفت: موضوع پلاستیک بویژه نایلون و نایلکس از معضلات امروز کره زمین بویژه کشور ما است چرا که علاوه مشکلاتی که در حوزه سلامت ایجاد می‌کند، باعث منظره نازیبا و آلودگی بصری هم می‌شود که انتظار است شهروندان در خریدهای روزمره از گرفتن پلاستیک از فروشنده خود داری کنند و مسؤلیت اجتماعی خود را در این خصوص انجام دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ساوه تصریح کرد: وظیفه دولت تنها سیاست گذاری، قانون گذاری و تعیین خط مش است، بنابراین دولت به دلیل کمبود نیرو و امکانات نمی‌تواند تمام شرایط را کنترل و مدیریت کند.

دعایی لنگرودی با اشاره به سهم ۸۰ درصدی مردم در حفظ محیط زیست گفت: مردم باید به مسؤولیت اجتماعی خود در این خصوص عمل کنند و در راستای تحقق شعار سال مشارکت با محیط زیست و بدنه دولت در خصوص آلودگی طبیعت و پاکسازی داشته باشند.

وی در خصوص آلودگی واحدهای صنعتی ساوه گفت در سال گذشته حدود ۳۰ و احد صنعتی به دلیل آلودگی بویایی، هوایی، عدم صحیح مدیریت پسماند و آلودگی فاضلاب اخطاریه دریافت کردند و به دلیل توجه نکردن به اخطاریه‌ها اکثر آنها در لیست صنایع آلایندگی ما قرار می‌گیرند و مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شدند.

کد خبر 6097260

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر