Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@19:03:53 GMT

۱۹ بوستان عمومی در ۲ سال

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۵۰۸۵

۱۹ بوستان عمومی در ۲ سال

همشهری - محمود مولایی: شورای پنجم شهر تهران با لغو مصوبه برج‌باغ یکی از تصمیمات مهم را در مدیریت شهری گرفت تا امروز علاوه بر ۸باغی که از سال‌۹۶ به بعد به بوستان عمومی تبدیل شده، ۱۱باغ دیگر نیز برای تملک مورد توجه شهرداری قرار بگیرد. این ۱۱باغ در مناطق کم‌برخوردار مانند ۷، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۱ و ۱۷ قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در این رابطه به همشهری می‌گوید: «باغات شهر تهران و اصولا لکه‌های سبز شهری عنصر جدایی‌ناپذیر از سیستم شهری است. با ۲ نوع پیدایش طبیعی(دامنه جنوبی البرز و مسیر روددره‌های شهر تهران) و با توجه به ایجاد باغ‌عمارت‌ها در مسیر قنوات و چشمه‌ها منابع بسیار ارزشمندی محسوب می‌شوند.

با توجه به ارزش اقتصادی زمین، حفاظت و نگهداشت باغات برای جلوگیری از سوداگران(ساخت‌وساز غیرمجاز در باغات) که در گذشته سبب تخریب این منابع شده، نیاز است که توجه ویژه به آن شود. برای همین، سازمان بوستان‌ها در سال‌جاری با شناسایی ۱۱قطعه باغ حائز اولویت تملک نسبت به خریداری این باغات اقدام کرده است. با هماهنگی‌ای‌ که با مناطق کم‌برخوردار داشتیم و مذاکره‌ای که با مالکان این اراضی کردیم، ان‌شاءالله تا پایان سال بتوانیم این باغات را به تملک شهرداری دربیاوریم. » 
علی‌محمد مختاری معتقد است: «حفاظت و صیانت از باغات شهر تهران با توجه به ارزش‌های اکولوژیکی آن برای شهر که هم ارتقای کیفیت زیست‌محیطی و هم تلطیف محیط را در پی دارد، مهم است. ما سعی کردیم این ارتقای کیفیت زیست‌محیطی را داشته باشیم و در شهر تهران علاوه بر ارزش‌های اکولوژیکی، ارزش هویتی و تاریخی را با هم درنظر بگیریم، زیرا بخشی از تاریخ و ثروت معنوی شهر به‌حساب می‌آیند. »

تبصره۹ بودجه شهرداری

امسال در تبصره‌۹ بودجه شهرداری تهران که مصوب اعضای شورای تهران است، مقرر شد برای حفاظت از باغات و اراضی مشجر با اولویت مناطق کم‌برخوردار نسبت به تملک آنان اقدام شود. بنابراین، سازمان بوستان‌ها به‌عنوان متولی حفظ باغات و اراضی مشجر شهر تهران اقداماتی را در این زمینه انجام داده است. مدیرعامل این سازمان یادآور می‌شود: «درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند. ما براساس مصوبه شورای شهر تهران حتما باید سرانه فضای سبز این مناطق را بالا ببریم. آقای حناچی هم دستور دادند که شما حتما در مناطق کم‌برخوردار باغات را تملک کنید تا از این باغات حفظ و صیانت شود. » او ادامه می‌دهد:

«در سال گذشته چندین باغ را تملک کردیم و ۲باغ نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. باغ وثوق‌الدوله در ماه‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. در محدوده مناطق ۸ و ۱۳نیز باغاتی را به پارک عمومی تبدیل کردیم. البته ما در یکسری از مناطقی که سرانه‌شان از ۱۵متر پایین‌تر بود نیز سعی کردیم فضای سبز را توسعه دهیم. یعنی علاوه بر تملک باغات نسبت به توسعه فضای سبز چه در معابر و چه در حاشیه‌های بزرگراه‌ها اقداماتی انجام داده‌ایم. خوشبختانه به غیر از مناطق کم‌برخوردار در مناطق دیگر سرانه فضای سبز قابل‌قبول است. » 

مبلمان ساده برای باغ‌ها

اگر ۱۱باغ به بوستان عمومی تبدیل شوند، تعداد باغ‌های تحت تملک شهرداری تهران در ۲سال گذشته به عدد ۱۹خواهد رسید. یعنی مدیریت شهری در دوره جدید با حفظ اندک باغ باقیمانده در کلانشهر تهران به دستاورد مهمی دست یافته است. اکنون قرار است بعد از نهایی‌شدن تملک این ۱۱باغ، اسامی باغات رسانه‌ای شود، اما پرسش این است که بعد از تملک چه تغییری در باغ‌ها صورت خواهد گرفت؟

 مختاری در این رابطه می‌گوید: «دیوار باغات بعد از تملک برداشته می‌شود و با یک مبلمان ساده به بوستان عمومی تبدیل خواهد شد؛ البته با درختانی که سرمایه‌های طبیعی شهر تهران محسوب می‌شوند و قدمت زیادی دارند. » او همچنین تأکید می‌کند: «اولویت با باغات و اراضی مشجر در مناطق کم‌برخوردار است. البته باغات ویژه در کلیه مناطق نیز در اولویت قرار دارد. املاک مزروعی با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار نیز در اولویت است. سعی می‌کنیم با مالکان این املاک وارد مذاکره شویم و با رضایت آنها بتوانیم این املاک را تملک کنیم. املاک دیگری هم مانند املاک بایر با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار در اولویت است؛ یعنی ما سعی می‌کنیم توزیع عادلانه فضای سبز را در مناطق شهر تهران به‌طور یکسان داشته باشیم. در واقع طوری نباشد که در یک منطقه سرانه فضای سبز برای هر نفر ۷۰متر داشته باشیم و در منطقه دیگر این سرانه ۵متر باشد. این عادلانه نیست و باید توزیع عادلانه فضای سبز را داشته باشیم. » مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران: درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند.

کد خبر 462942 برچسب‌ها شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوستان رازی، بوستانی ویژه نوجوانان می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد موسوی، شهردار منطقه از برنامه‌های فنی و عمرانی و اجتماعی و فرهنگی این منطقه برای تبدیل بوستان رازی به بوستانی برای نوجوانان خبر داد و گفت: با اهداف فرهنگی و تربیتی و گسترش خانواده‌محوری، مقرر شده زیرساخت‌های این امر همچون بازپیرایی و مرمت ساختمان‌های داخل بوستان، اورهال‌سازی زمین ورزشی چمن مصنوعی و آسفالت پیست اسکی داخل بوستان، نصب المان‌های فرهنگی نوجوانان در محوطه، تعیین تکلیف راسته تجاری داخل بوستان، اختصاص فضا به محصولات مورد نیاز نوجوانان و... فراهم شود.

موسوی با بیان اینکه بوستان رازی، نخستین بوستان موضوعی برای برندسازی ایرانی-اسلامی ویژه نوجوانان در شهر تهران خواهد بود، افزود: متأسفانه به دلیل رواج محصولات آموزشی و فرهنگی غیربومی و غیراسلامی نزد این آینده‌سازان شهر، جای خالی نمادهای ایرانی-اسلامی در اذهان و سبک زندگی احساس می‌شود و به همین منظور در بعد آموزشی نیاز به کار بیشتر برای تبیین و انتقال فرهنگ غنی، اصیل و پرمحتوای خودمان داریم؛ ازاین‌رو اختصاص فضایی در یک بوستان مرکزی با وسعت بوستان رازی به این امر می‌تواند بازخورد خوبی در این زمینه ایجاد کند.

وی از طراحی ساختمان «الگونما» در این بوستان به عنوان اقدامی بی‌نظیر در سطح شهر نام برد و توضیح داد: این بنا که نخستین بنای شهر در این زمینه خواهد بود، در سوله بزرگی به متراژ بیش از هزار مترمربع در انتهای بوستان، ضلع جنوب شرقی ایجاد می‌شود که این سوله پیش‌تر به حوزه پسماند اختصاص داشت و اکنون با تغییر کاربری در اختیار حوزه آموزش‌های شهروندی قرار خواهد گرفت.

شهردار منطقه 11 با اشاره به اینکه در ساختمان الگونما، برنامه‌ها و محصولات آموزشی با هدف بسط و تببین الگوهای ایرانی-اسلامی ارائه می‌شود، ادامه داد: شهرداری منطقه 11 بیش از 2 سال است که پیگیر اجرای چنین طرحی است؛ چراکه بوستان رازی به دلیل وسعت و مرکزیت از امتیازاتی همچون دسترسی بهتر و امکان اجرای فعالیت‌های متنوع در این زمینه برخوردار است.

وی، نصب تارتان زمین چمن مصنوعی (زمین چمن دو میدانی) را اقدام شاخص دیگر در این بوستان برشمرد و گفت: این نخستین زمین چمن ورزشی در بوستان‌های تهران است که دور آن به زمین چمن دو میدانی مجهز می‌شود و پس از این، امکان برگزاری مسابقات رسمی دومیدانی در آن فراهم خواهد شد.

به گفته موسوی، توافق با سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مورد تسهیل ایجاد پارکینگ در محوطه سینما رازی، بازپیرایی و مرمت ساختمان‌های داخل بوستان، اقدامات عمرانی تازه در دریاچه و فانوس آن از دیگر اقدامات درنظرگرفته شده برای این منظور دانست و بیان کرد: همچنین در طراحی و اجرای ساختمان الگونما با اداره کل آموزش‌های شهروندی تهران مشارکت داریم؛ به این نحو که طراحی بنا از طرف این اداره کل انجام می‌گیرد و اجرای آن به عهده منطقه 11 خواهد بود؛ همچنین بنا بر پیش‌بینی‌های اولیه، طراحی و اجرای این ساختمان در سال جاری به پایان می‌رسد و اواخر فصل پاییز یا اوایل زمستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احداث فاز نخست بوستان جلالیه در محله گل محمدی
  • بهسازی و توسعه بوستان‌های منطقه ۵ قم
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • بوستان رازی، بوستانی ویژه نوجوانان می‌شود
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • درخت کشی در تهران
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟